Payrolls i fokus idag

De amerikanska börserna handlades oförändrat efter Stockholmsbörsens stängning, men handlades totalt sett ned med 0,7-1,6%. Dow Jones har nu sjunkit sex dagar i rad. Oljebolagen gick mot strömmen och den starkaste sektorn var Energi (+1,6%). Den svagaste sektorn var Hälsovård (-2,1%). Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen föll tillbaka med 4 räntepunkter till 2,23%. USD/SEK noterades till 8,75 på morgonen..

Som väntat lämnade den japanska centralbanken stimulanserna oförändrade. Centralbanken upprepade att den japanska ekonomin forsätter att återhämta sig i måttlig takt.

De asiatiska börserna steg överlag under natten och morgonen. Japanska Nikkei stängde 0,3% högre, och börserna i Shanghai och Hongkong hade vid 8:30-tiden stigit med 1,9% respektive 0,7%.

 

Rapport på morgonen
Hexagon presenterade en organisk tillväxt under det andra kvartalet på +5%, vilket var i linje med tillväxten under det första kvartalet och betydligt bättre än konkurrenten Trimble (-5%). Såväl försäljningen som rörelsereultatet var i linje med förväntningarna. Vad gäller framtidsutsikterna talar bolaget om en fortsatt återhämtning i Växteuropa, men bolaget noterar en ökad osäkerhet kring tillväxtmarknaderna. Vi bedömer att rapporten inte kommer att föranleda några större förändringar av marknadens prognoser.

 

Detta händer idag
Fredagens höjdpunkt är amerikansk sysselsättningsstatistik (”payrolls”) för juli (klockan 14:30), vilken kan ge ytterligare en indikation på om Fed kommer att höja styrräntan i september. Sysselsättningen väntas ha ökat med 223.000 personer i juli och arbetslösheten väntas vara oförändrad på 5,3%. Dessförinnan får vi industriproduktionen under juni i Tyskland, Frankrike och Spanien (8-9:00). Före börsens öppning rapporterade Hexagon för Q2 (se ovan).

Läs fler inlägg på Börsflödet