Rapportbolag sticker ut

Unibet ledde uppgången på Stockholmsbörsen under onsdagen efter att en stark rapport presenterats på morgonen. Aktien får stöd av ett resultat som var bättre än väntat och ljusa framtidsutsikter, och har strax före stängning klättrat drygt 10 procent. Sämre går det för Securitas och Lundin Petroleum som fallit med 7 procent respektive 5 procent efter kvartalsrapporter som inte levde upp till förväntningarna. I likhet med övriga europabörser och New York-börsen uppvisade Stockholmsbörsen stabila uppgångar under onsdagen. En halvtimme före stängning noterades OMXS30 0,9 procent högre..

Dagen har bjudit på inköpschefsindex för tjänstesektorn från flera håll. I EMU landade detta på 54,0 i juli, vilket var en nedgång från 54,4 föregående månad. Spaniens inköpschefsindex för tjänstesektorn tog ett rejält skutt till 59,7 i juli från 56,1 i juni. Den amerikanska motsvarigheten, ISM för tjänstesektorn, steg till 60,3 i juli, jämfört med föregående månads och väntade 56,0.

Marknadsräntorna stiger generellt, samtidigt som dollarn stärkts kraftigt mot kronan och euron under dagen. USD/SEK noterades klockan 17:00 till 8,74.

Läs fler inlägg på Börsflödet