Små rörelser väntas initialt

New York-börserna tappade 0,1-0,2% efter Stockholmsbörsens stängning i fredags, men dagen innebar totala uppgångar på 0,4-0,6%. Sektorerna Hälsovård och Sällanköp gick bäst. Detaljhandelsbolagen Abercrombie & Fitch (+25%), Gap (+7%) och Foot Locker (+6%) steg kraftigt efter rapporter som var bättre än väntat. Sammantaget steg S&P 500 med 3,3% i förra veckan, vilket innebär att indexet handlas omkring 2% från all time high som noterades i maj..

Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen tickade upp med  1 räntepunkt till 2,26%. Trenden med en starkare dollar fortsätter. USD/SEK noterades på morgonen till 8,73.

Efter en initial uppgång i samband med statistik som visade på ett fortsatt fall i antal producerande oljeriggar i USA, fölloljepriset tillbaka. Ett fat brentolja kostar nu åter under 44 dollar.

Shanghaibörsen hade vid 8:30-tiden tappat 0,6% och Hongkongbörsen 0,4%. Tokyobörsen var stängd.

Detta händer i veckan
Måndagens makroagenda bjuder på preliminära inköpschefsindex från en rad marknader; inklusive Tyskland (kl 9:30), EMU (10:00) och USA (15:45). Från USA får vi även besked om husförsäljningen av befintliga hus under oktober (16:00). Eurogruppen har möte.

På tisdag får vi data från Europas draglok Tyskland i form av BNP-siffror för det tredje kvartalet och barometern IFO-index. Från USA får vi BNP-siffror för det tredje kvartalet, Case Shiller husprisindex för september och konsumentförtroendet. Alfa Laval och Pandox har kapitalmarknadsdag.

Onsdagen bjuder på konjunkturinstitutets konjunkturbarometer. Därtill avger såväl Riksbanken som ECB sina finansiella stabilitetsrapporter. Från USA får vi intressant statistik i form av privatkonsumtionen och order varaktiga varor under oktober, samt preliminärt inköpschefsindex för tjänstesektorn. På bolagsfronten kan nämnas att Raysearch rapporterar för Q3 och att Dometic noteras på Stockholmsbörsen.

Torsdagens makroagenda är tunn då USA-marknaderna är stängda för Thanksgiving. Bravida, Lundbergs och Systemair rapporterar för Q3. NCC och Munksjö har kapitalmarknadsdag.

Under fredagen presenteras privatkonsumtion, inflationssiffror och sysselsättning för Japan. Från Sverige får vi detaljhandelsförsäljningen. USA-marknaderna är fortsatt stängda. JM har kapitalmarknadsdag.

Läs fler inlägg på Börsflödet