Stabiliserade bostadspriser i Kina

New York-börserna steg med 0,3-0,6 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning i fredags och avslutade dagen på dagshögsta. Bästa sektor var Hälsovård (1,0%) och svagast gick Energiaktier (0,0%). Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen tickade ner med 3 räntepunkter till 2,20%. USD/SEK noterades till 8,55 på morgonen. På råvarumarknaden noterar vi mindre vi nedgångar överlag, med nedgångar för både olja och basmetaller..

I natt presenterades husprisutvecklingen i Kina för juli. Priserna på nybyggda bostäder i 70 större städer steg med i genomsnitt med 0,2% jämfört med föregående månad, vilket innebär att bostadspriserna har stigit sekventiellt under tre månader i rad. Detta kan indikera en stabilisering för den viktiga kinesiska bostadsmarknaden. Jämfört med juli föregående år var priserna 4,4% lägre (i juni sjönk priserna med 5,4% på årsbasis).

Trots uppgångarna i New York föll merparten asiatiska börser under natten och morgonen. Bland annat föll Thailandsbörsen med 2% efter bombattacken mot ett shoppingcenter i Bangkok. Japanska Nikkei stängde 0,3% lägre. Shanghaibörsen hade vid 8:30-tiden fallit med 4,1% och Hongkongbörsen var ned 0,8%.

Detta händer idag
Tisdagen är en statistikfattig dag.  Klockan 14:30 presenteras data över antalet bygglov och påbörjade husbyggen i USA. Biogaia, Hemtex, Latour och Tehtys Oil rapporterar före börsöppning.

Läs fler inlägg på Börsflödet