Uppgång på bred front

Kurserna på Stockholmsbörsen steg på bred front under onsdagen. Vid 17-tiden hade OMXS30 stigit med 1,7 procent, vilket var något lägre än övriga större handelsplatserna i Europa men något högre än öppningen i New York. Precis som under gårdagen återfanns många cykliska aktier, såsom SSAB (+5 procent), bland börsvinnarna. Electrolux har stigit med drygt 4 procent efter att bolaget bekräftat att de är öppna för en uppgörelse med det amerikanska justitiedepartementet som skulle innefatta avyttringar för att få igenom förvärvet av General Electrics vitvaruverksamhet. Autoliv steg med nära 5 procent inför morgondagens kapitalmarknadsdag och efter beskedet om sänkt moms på bilar med mindre motorer i Kina..

Kurserna på Stockholmsbörsen steg på bred front under onsdagsförmiddagen. Vid lunchtid hade OMXS30 stigit med 1,8 procent, vilket var i linje med de övriga större handelsplatserna i Europa. Precis som under gårdagen återfanns många cykliska aktier, såsom SSAB (+4,4 procent) och Volvo (+3,8 procent), bland börsvinnarna. Electrolux stiger med nära 5 procent efter att bolaget bekräftat att de är öppna för en uppgörelse med det amerikanska justitiedepartementet som skulle innefatta avyttringar för att få igenom förvärvet av General Electrics vitvaruverksamhet. Autoliv stiger med nära 4 procent inför morgondagens kapitalmarknadsdag och efter beskedet om sänkt moms på bilar med mindre motorer i Kina..

Den svenska tioåriga statsobligationsräntan har tickat upp med sex räntepunkter till 0,75 procent under förmiddagen. Kronan stärks med 3-4 öre mot både dollarn och euron.

- See more at: https://borsrum.episerverhosting.com/Borsflodet/Marknadskommentar/2015/Fortsatt-rekyl-for-cykliskt/?id=6295_11716&idkeep=True&epslanguage=sv#sthash.Ir70iDMw.dpuf

Den svenska tioåriga statsobligationsräntan har tickat upp med två räntepunkter till 0,71 procent under dagen. Kronan har stärkts med 7 öre mot euron, men handlades oförändrat mot dollarn.

Chicago Inköpschefsindex sjönk till 48,7 i september från 54,4 i augusti. Nivån var betydligt lägre än väntade 53,0. Indexet är en del av morgondagens viktiga ISM-index.

Läs fler inlägg på Börsflödet