Yuanen försvagades ytterligare

De asiatiska börserna har uppvisat en blandad utveckling under natten och morgonen. I Japan steg Nikkei med 1,0%, medan Shanghai och Hongkonbörserna hade handlats ner med 0,6% respektive 1,1% vid 8:30-tiden. Den kinesiska centralbanken har försvagat yuanen ytterligare. Under veckan har yuanen försvagats med 0,8% mot dollarn. Yuanen noteras nu på den lägsta nivån mot dollarn sedan 2011. Kina styr valutakursen genom en officiell mittpunkt, där valutan tillåts att variera två procent per dag. Kinas valutamyndighet sade i går att de senaste dagarnas svaghet är "normal" och ett resultat av marknadsorienterade reformer. Mycket talar för en fortsatt långsam försvagning av yuanen mot dollarn..

Efter tre svaga dagar steg New York-börserna med 0,2-0,5% under torsdagen. Efter Stockholmsbörsens stängning var dock indexen oförändrade. Bästa sektor var Hälsovård (+0,8%), medan Kraftförsörjning gick sämst (-1,7%).

Oljepriset föll ytterligare under gårdagen. Brentoljan kostade på morgonen precis 40 dollar per fat.

Marknaden har i princip helt prisat en en räntehöjning från Fed på onsdag. Enligt en undersökning räknar 65% av tillfrågade ekonomer att en andra höjning kommer att ske i mars. Räntan på den 10-åriga amerikanska statsobligationen tickade upp med en räntepunkt till 2,23%. Dollarn har rekylerat upp till 8,51 kr.

Detta händer idag
Idag kommer den mest intressanta statistiken från USA då detaljhandelsförsäljningen och producentprisindex för november presenteras (kl 14:30). Dessutom får vi Michigan konsumentförtroendeindex för december (16:00). Riksbankens direktion sammanträder. FN:s klimatmöte i Paris avslutas. På bolagsfronten noterar vi att ICA har kapitalmarknadsdag.

Läs fler inlägg på Börsflödet