Stockholmsbörsen vände ner

Stockholmsbörsen inledde måndagens handel med en uppgång på 0,5 procent, men vid 9:30-ticen vände börserna ner för att stänga OMXS30 1,1 procent lägre. Fastighet är bästa sektor med en marginell nedgång, medan merparten övriga sektorer handlas ner runt 1 procent. Många cykliska aktier tar stryk och högst upp på storbolagens förlorarlista hittar vi SSAB (-3,4 procent). Ericsson (-2,4 procent) tynger Teknik, som är sämsta sektor. Duni går mot strömmen med en uppgång på drygt 7 procent efter positiva analyser i DI och Börsveckan..

New York-börsen har inlett dagens handel med att handlas oförändrat. Räntan på den amerikanska tioåringen har sjunkit till 2,02 procent under måndagen. Dollarn har fortsatt att försvagas och sedan i onsdags har USD/SEK fallit från 9,55 till 9,29.

Den tyska fordonskoncernen Daimler vinstvarnade igår för tredje gången i år. Bolaget förväntar sig nu att vinsten för 2019 kommer att vara i linje med föregående år. Daimler riskerar böter i både Europa och USA för den utdragna härvan av utsläppsfusk från dieselmotorer. Kostnader i form av återkallanden och mjukvaruuppdateringar är också delförklaringar till den ökade osäkerheten, skriver bolaget. Aktien är ner 4 procent i dagens handel.

På morgondagens agenda
I morgon tisdag är den amerikanska bostadsmarknaden i fokus via S&P/CaseShiller husprisindex och försäljningen av nya hem. På onsdag rapporterar RNB samt KappAhl och på torsdag rapporterar H&M samt Nobina. På torsdag och fredag redovisas inflationssiffror på flera håll i Europa. På fredag noteras Traton (där bland annat Scania ingår) på Stockholmsbörsen. Veckans antagligen viktigaste händelse för marknaderna är G20-mötet i Japan, där presidenterna Donald Trump och Xi Jinping ska träffas.

Läs fler inlägg på Börsflödet