Lugn börsdag

Stockholmsbörsen öppnade uppåt i morgonens handel, men har under dagen vänt ner och handlas nu nära gårdagens stängning. På uppsidan finns flera cykliska bolag och starkaste sektorer är Bank och Finans. Svagaste sektor är sjukvård som tyngs av bland annat Getinge som tappar 3 procent. Konkurrensverket har godkänt försäljningen av majoritetsandelen i Bergvik Skog Öst till Billerud Korsnäs. Den 24 juni meddelades att Billerud Korsnäs säljer 89,9 procent av Bergvik Skog Öst till AMF Pensionsförsäkringar.

Världen

De amerikanska börserna, som stängde tidigare igår på grund av halvdag fortsatte uppåt i gårdagens handel och S&P500 steg 0,3 procent efter Stockholmsbörsens stängning. Indexet noteras nu på sin högsta nivå någonsin. Idag firar USA sin nationaldag, vilket innebär att de amerikanska börserna är stängda. De asiatiska börserna har handlats med små kursrörelser under natten.

Kronan stärktes på besked

Kronan och korträntor steg på Riksbankens besked igår. Vi står kvar vid vår bedömning om att Riksbanken kommer lämna räntan oförändrad under vår prognosperiod och att de därmed kommer förändra reporänteprognosen under året. I takt med att Riksbanken mjuknar kommer stödet för kronan avta och totalt sett räknar vi bara med en måttlig kronförstärkning till årsskiftet.

Läs fler inlägg på Börsflödet