Allt fokus på Trump

Idag svärs Donald Trump in som USA's 45:e president. Förväntningarna är höga på vad Donald Trump ska leverera i form av expansiv finanspolitik men osäkerheten är fortfarande stor vad som blir verklighet.

Liksom igår pekar terminerna på en öppning nära nollstrecket. De asiatiska börserna visade på fredagen en blandad utveckling, Tokyo-börsen steg, liksom de fastlandskinesiska handelsplatserna efter det att statistik överraskat positivt. I USA föll börserna marginellt efter den europeiska stängningen igår och samtliga amerikanska börser avslutade dagen något lägre.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen steg till 2,47 procent. På morgonen kostar en dollar 8,92 kronor och en euro 9,54. 

I Kina presenterades en hel del statistik inatt. Landets BNP ökade 1,7 procent under fjärde kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare steg BNP 6,8 procent. Det rapporterar det nationella statistikkontoret NBS.

Enligt Dagens Industri vill Telia köpa den danska teleoperatören TDC, vilket skulle bli det största förvärvet som ett svenskt börsbolag gjort. Enligt tidningens källor överväger TDC i sin tur ett bud på den svenska kabeloperatören Com Hem för att undvika att bli uppköpta.

Läs fler inlägg på Börsflödet