Avslaget på börsen

Det är ovanligt lugnt på börsen idag. OMXS30 balanserar på nollstrecket och omsättningen är låg. Klockan 16:00 hade endast aktier för cirka 6 miljarder kronor bytt ägare. H&M sticker ut med en uppgång om 3,5 procent. Det är inte omöjligt att huvudägaren Stefan Persson fortsätter att köpa aktier i bolaget då han anser att kursen är väl pressad. Sämre går det för Boliden som är sämsta storbolagsaktie, med en nedgång om cirka 1,7 procent.

Backade gjorde även teleoperatören Telia. Enligt SvD kommer bolaget inte att bry sig om eventuella protester från den svenska regeringen när det gäller en möjlig affär med Bonnier rörande ett köp av tv-verksamheten med TV4 och Cmore. Regeringen lät också förstå att den inte kommer att sätta några käppar i ett eventuellt förvärvshjul. Aktien var ned cirka 1 procent på eftermiddagen.

New York-börserna har inlett dagens handel 0,1 procent högre. På makrofronten var amerikanska inflationssiffror i stort sett som väntat. På onsdag antas den amerikanska centralbanken höja sin styrränta men där fokus ligger på om det blir ytterligare en eller två höjningar till i år. På valutamarknaden stärks kronan mot både USD och EUR.

Läs fler inlägg på Börsflödet