Paus i uppgången?

Efter åtta dagar av uppgång ser Stockholmsbörsen ut att ha tagit en paus. OMXS30 noteras vid nollstrecket. I Europa är utvecklingen liknande, med små indexrörelser generellt. Fredagen har bjudit på en rad bolagsrapporter. På svenska marknaden sticker Hexpol, JM och Skanska ut med nedgångar om 3-6 procent. Bättre går det för SAAB och Autoliv (+4-5 procent), samt för gårdagens vinnare Evolution Gaming som även idag ligger i topp med en uppgång nära 10 procent. På måndag...


Färska siffror från USA visade att landets bruttonationalprodukt, BNP, ökade med 3,2 procent i beräknad årstakt under fjärde kvartalet. Detta var betydligt bättre än förväntat. Enligt Reuters låg förväntningarna på 2,1 procent. Effekten på valutamarknaden blev marginell. Även i USA ligger stort fokus på bolagsrapporter. Idag rapporterar bl.a. oljebolagen Exxon och Chevron, samt däcktillverkaren Goodyear.

Innan börsöppning på måndag rapporterar bland annat NCC, Bilia, Probi, Latour och Veoneer. Andra rapporter som kommer att få uppmärksamhet är Spotify och Alphabet (moderbolag till Google, efter USA-börsernas stängning). På makroagendan är höjdpunkten svensk handelsbalans och konjunkturbarometer för EMU (kl. 09.30 resp. 11.00)

Läs fler inlägg på Börsflödet