Fortsatt svängigt

Stockholmsbörsen inledde dagens handel med att falla 5 procent i kölvattnet av gårdagens börsras i New York, men repade sig under dagen för att stänga 2,2 procent lägre. Även europindexet EuroStoxx 50 handlades ner med drygt 2 procent. Nobia (+9,3 procent) och Assa Abloy (+2,4 procent) blev kursvinnare efter stabila rapporter i morse. Swedbank, som också presenterade en bättre rapport än väntat, föll med 1,1 procent. Axfood blev en av dagens stora förloraraktier (-6,4 procent) efter en rapport som inte föll placerarna på läppen. De amerikanska börserna öppnade för två timmar sedan och noteras i skrivande stund 0,5 procent lägre..

Utvecklingen på räntemarknaden har fått mycket fokus de sista dagarna, och har bidragit till börsnedgångarna. Vi noterar att den amerikanska långräntan har tickat upp två punkter idag, medan de svenska räntorna sjunkit. USD/SEK noteras i 7,96 och EUR/SEK i 9,85.

5 år på OMXS30
Den senaste tidens nedgång innebär att börsen noteras lägre än för ett år sedan (exklusive utdelningar). Jämfört med för 5 år sedan är index nära 30 procent högre.

Läs fler inlägg på Börsflödet