Börsen något lägre

Stockholmsbörsen noterades 0,2 procent lägre vid lunchtid. De större Europabörserna stod också för små nedgångar. Omvärldens nedgångar igår gav därmed inte något större avtryck på varken den svenska- eller de europeiska marknaderna. Uppgångarna är måttliga på storbolagsindexet OMXS30. Sektormässigt återfanns gruv- och metallbolag i botten efter sjunkande metallpriser. Boliden backade drygt 1,1 procent och Lundin Mining sjönk 0,8 procent. Fastigheter var också en sektor som såg nedgångar på stigande marknadsräntor. Kungsleden och Castellum var ned 1,3- respektive 1 procent. Bästa storbolag var defensiva Swedish Match som stiger 0,8 procent.

Europaräntorna sjunker överlag på onsdagen. USA-räntorna handlas fortsatt upp medan svensk BNP kom in i stort som väntat. USA-räntorna steg betydligt i samband med Fed-chefen Jerome Powells utfrågning på tisdagen, med den tioåriga statsobligationen upp 6 punkter till 2,92 procent som högst, för att därefter plana ut runt 2,90 procent. En dollar kostar just nu 8,24 kronor och en euro 10,08 kronor.

Inflationstakten i euroområdet sjönk som väntat till 1,2 procent i februari från 1,3 procent i januari, drivet av en dämpning i energi och livsmedel, medan kärninflationen låg kvar på 1,0 procent, väntat var 1,1 procent.

Läs fler inlägg på Börsflödet