Börsveckan inleds med stigande kurser

Stockholmsbörsen har inlett veckan med stigande kurser. I likhet med de europeiska marknaderna stiger index strax över en halv procent. Sektormässigt utvecklas Verkstad och Råvaror bäst. Bland storbolagen noteras SKF, H&M och ABB på stigande kurser mellan 1-6-2,2 procecent. Även Assa Abloy avancerar över 1 procent efter fredagens kursfall (-6%) i spåren av en vinstvarning. I botten av OMXS30 återfanns Electrolux som tappade 0,6 procent.

New York-börserna har inlett dagens handel med stigande kurser. Vid 16:15-tiden noterades S&P 500 0,4 procent högre, medan Nasdaq steg 0,2 procent. På handelskrigsfronten har kinesiska tullmyndigheter släppt igenom en del amerikanska varor som blev låsta i väntan på tydligare direktiv under fredagen men med höjda tullavgifter. Kina har gradvis börjat införa nya eller justerade tullar på amerikanska varor. Peking har sagt att fler motåtgärder kommer vidtas omedelbart om Washington inför nya tullar.

Det är lugnt på dagens makroagenda. I veckan drar rapportsäsongen igång på allvar. Fram till torsdag är det främst fastighetsbolag som rapporterar, men på fredag blir spridningen, och intensiteten i rapportfloden, större.

Läs fler inlägg på Börsflödet