Bostadspriserna fortsätter upp

Stockholmsbörsen har handlats ner under tisdagsförmiddagen. Vid lunchtid var OMXS30 ned 0,5 procent, vilket innebar en något sämre utveckling än merparten övriga europabörser. Samtliga sektorer är på minus, med Telekomoperatörer och Banker i botten..

OMXS30. Det mesta i rött

Källa: SIX.


Inflationen (KPIF) i Sverige uppgick till 2,0 procent i februari, upp från 1,6 procent i januari. Detta var den högsta nivån på sex år, men i linje med förväntningarna. Räntan på den svenska tioåriga statsobligationen har tickat upp med tre räntepunkter till 0,78 procent under dagen. USD/SEK noteras till 8,93 och EUR/SEK till 9,50.

Enligt statistik från Valueguard  steg bostadsrättspriserna i Sverige som helhet med 1 procent i februari jämfört med föregående månad. Villapriserna steg lika mycket. Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i Sverige som helhet, i glidande medelvärde, stigit 4 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 5 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 8 procent samtidigt som villapriserna stigit 9 procent. 

Oljepriset har stigit något under förmiddagen till 51,50 dollar per fat (brent).

Kinas industriproduktion ökade med 6,3 procent under januari och februari, jämfört med samma månader förra året. Detta var i linje med förväntningarna. Investeringarna ökade med 8,9 procent under januari och februari, vilket var något mer än väntade 8,3 procent. Detaljhandeln ökade dock något mindre än väntat, med 9,5 procent, i januari och februari, jämfört med motsvarande månader förra året.

Läs fler inlägg på Börsflödet