Breda uppgångar i Europa

Stockholmsbörsen inledde veckan med en uppgång på 1,0 procent. Spelbolagen NetEnt (+9 procent) och Betsson (+7 procent) låg högst upp på vinnarlistan. Med stöd av högre råvarupriser var Råvaror dagens vinnarsektor. Kinnevik steg med nära 3 procent, delvis till följd av en höjd rekommendation från Handelsbanken. Även i övriga Europa steg aktiemarknaderna på bred front. New York-börserna inledde handeln med en uppgång kring 0,5 procent..

Dollarn och euron var stabil mot kronan. Måndagen var en lugn dag vad gäller ekonomisk statistik, men på onsdag får vi penningpolitiska besked från både USA och Japan. Då kan det bli större rörelser på både aktie- och valutamarknaden.

Oljepriset steg med omkring 1 dollar per fat till strax under 47 dollar per fat (brent). Skälen sägs vara oro för produktionsstörningar och rykten om att OPEC och producentländer utanför OPEC är nära att nå en överenskommelse i syfte att stabilisera oljemarknaden.

 

Detta händer i morgon
I morgon presenterar regeringen sin höstbudget (kl 08:00). På statistikfronten noterar vi påbörjade husbyggen och bygglov i augusti i USA (kl 14:30). Oljelagerstatistik från API kommer efter stängningen i USA (kl 22:30) . OECD presenterar sin konjunkturprognos.

Läs fler inlägg på Börsflödet