Rapportras för Clas Ohlson

Stockholmsbörsen vände upp före lunch och vid 15-tiden noterades OMXS30 0,4 procent högre. Systemair och Clas Ohlson tappar 8-10 procent efter morgonens rapporter. Även H&M-konkurrenten Inditex har det tungt i dagens handel och faller med 4 procent efter sin rapport, medan H&M stiger nära 1 procent. Hexagon är dagens storbolagsvinnare med en uppgång på drygt 2 procent. Handeln i New York har inletts med stigande kurser..

Som väntat röstade det brittiska parlamentet igår återigen nej till premiärminister Theresa Mays brexitavtal. Idag ska man rösta om huruvida parlamentet vill ha en avtalslös brexit. Det väntas bli nedröstat med klar majoritet och bana väg för en omröstning i morgon då man ska rösta om en förlängning och förhoppningsvis även längden på en sådan.

Rapporter på morgonen
H&M-konkurrenten Inditex presenterade en försäljning och ett rörelseresultatet för det fjärde kvartalet (nov-jan) som var 3-4 procent lägre än väntat. Bolaget säger att man har varit mycket aktivt med att optimera butiksbeståndet, vilket bör betyda att man har stängt flera butiker på mogna marknader. Aktien tappade cirka 25 procent under andra halvåret 2018, men har återhämtat ungefär halva nedgången i början av 2019. Inditex kvartalsrapport överlappar H&M:s rapport för det första kvartalet (dec-feb) med två månader. H&M rapporterar försäljningssiffror för februari på fredag och kvartalsrapporten den 29 mars.

Clas Ohlson redovisade ett rörelseresultat för det tredje kvartalet (nov-jan) som var lägre än väntat. Försäljningen under kvartalet var känd sedan tidigare. Clas Ohlsons tillväxt i det tredje kvartalet nådde inte bolagets interna mål. Lönsamheten har därför påverkats och bolaget sänker sin prognos för rörelsemarginalen helåret 2018/2019 till cirka 3 procent, exklusive kostnad för avveckling av butiksnätet i Storbritannien och Tyskland.

Läs fler inlägg på Börsflödet