KappAhl-rally efter bud

Efter en initial nedgång, vände Stockholmsbörsen upp till plus. En timme före stängning noterades OMXS30 0,1 procent högre. AstraZeneca går bäst (+3 procent) bland storbolagen i spåren av förra veckans starka rapport. KappAhl stiger med 40 procent till 19,64 kronor efter morgonens bud. Huvudägaren Mellby Gård, som kontrolleras av finansmannen Rune Andersson med familj, lägger ett kontantbud på KappAhl om 20 kronor per aktie. Budet, som motsvarar en premie om 43 procent i förhållande till aktiens stängningskurs i fredags, värderar hela KappAhl till drygt 1,5 miljarder kronor. I pressmeddelandet skriver Mellby Gård att man inte kommer att höja erbjudandepriset om 20 kronor..

Efter en initial nedgång, vände Stockholmsbörsen upp till plus. En timme före stängning noterades OMXS30 0,1 procent högre. AstraZeneca går bäst (+3 procent) bland storbolagen i spåren av förra veckans starka rapport. KappAhl stiger med 40 procent till 19,64 kronor efter morgonens bud. Huvudägaren Mellby Gård, som kontrolleras av finansmannen Rune Andersson med familj, lägger ett kontantbud på KappAhl om 20 kronor per aktie. Budet, som motsvarar en premie om 43 procent i förhållande till aktiens stängningskurs i fredags, värderar hela KappAhl till drygt 1,5 miljarder kronor. I pressmeddelandet skriver Mellby Gård att man inte kommer att höja erbjudandepriset om 20 kronor.

Den nyligen börsnoterade lastbilskoncernen Traton, där Scania ingår, rapporterade i morse. Bolaget ökade intäkterna med 7 procent och rörelseresultatet med 25 procent under det första halvåret, jämfört med samma period förra året. Samtidigt uppvisade orderingången en ”måttlig nedgång”. Traton spår att de totala försäljningsvolymerna för tunga och mellantunga lastbilar ökar något under 2019 på de marknader som är relevanta för bolaget. Aktien är ner marginellt.

New York-börsen har inlett måndagens handel med att handlas ner 0,3 procent.


Morgondagens agenda
I morgon presenteras preliminära BNP-siffror från flera länder, inklusive Sverige (kl 9:30). Veckans finansiella höjdpunkt är Federal Reserves räntebesked på onsdag, där marknaden förväntar sig en sänkning för första gången på många år. På torsdag presenteras inköpschefsindex och på fredag den amerikanska sysselsättningsrapporten "payrolls". Under veckan ska även handelssamtalen mellan USA och Kina återupptas.

Merparten av de stora svenska bolagen har nu rapporterat för det andra kvartalet, men på onsdag rapporterar Lundin Petroleum och Securitas.

Läs fler inlägg på Börsflödet