Tung dag för cykliskt

Stockholmsbörsen har handlats successivt lägre under hela onsdagen. Klockan 17 noterades OMX30 hela 1,7 procent lägre. De cykliska sektorerna Material och Verkstad tappar mest, med sektorindex som faller med 3-4 procent. Atlas Copco A har handlats ner med drygt 5 procent efter att konkurrenten VAT talat om en svag vakuummarknad. Skogsbolagen BillerudKorsnäs, Stora Enso och SCA faller med drygt 5 procent, bland annat som en följd av ökad oro för framtida överkapacitet i förpackningssegmentet. Mot strömmen går de defensiva telekomoperatörerna, men även bankerna. Fingerprint Cards stiger med nära 5 procent efter att ha meddelat att bolagets sensorer återfinns i de tre nya mobilmodeller som Google presenterade igår. New York-börserna har inlett onsdagens handel med att falla 1,2 procent, innebärande den femte raka minusdagen (för första gången på nära två år)..

De svenska obligationsräntorna stiger ett par punkter. Dollarn har försvagats något sedan igår. USD/SEK noteras till 9,10 och EUR/SEK till 10,50. Konjunkturinstitutet prognostiserar att högkonjunkturen i den svenska ekonomin når sin topp i år och att BNP-tillväxten bromsar in 2019. BNP väntas öka med 2,4 procent i år och 1,9 procent nästa år, vilket innebär en prognossänkning.

IT-återförsäljaren Dustin redovisar ett rörelseresultat (EBITA) på 119 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/2018, vilket var 8 procent högre än konsensusprognosen. Försäljningen om 2.524 miljoner kronor var marginellt lägre än väntat. Efter en intial uppgång, har aktien vänt ner till -1,4 procent.

Capios styrelse rekommenderar enhälligt aktieägare att rekommendera Ramsay Générale de Santés nya bud på 58 kronor kontant per aktie. Styrelsen för Capio har även beslutat att återkalla sitt förslag till beslut om den föreslagna avyttringen av Capio Santé, som är Capios franska verksamhet, och har följaktligen ställt in den extra bolagsstämman som skulle ha beslutat om avyttringen.

Läs fler inlägg på Börsflödet