Dagen och veckan nära nollan

En timme före stängning på fredagen handlades Stockholmsbörsen marginellt på plus, vilket innebär att vi sett betydligt lägre svängningar under denna vecka än tidigare och att Stockholmsbörsen stigit med 0,5 procent under veckan. Loomis är dagen vinnaraktie med en uppgång på 7 procent efter en rapport som var något bättre än väntat. Bästa sektor är Bank, där flera av storbankerna stiger med 1 procent..

Många banker på plus

Källa: SIX.

De svenska marknadsräntorna har varit relativt oförändrade under fredagen. Kronan har stärkts med 9 öre (till 8,53) mot dollarn efter svaga BNP-siffror för USA under det andra kvartalet.Tillväxten i USA uppgick till 1,2 procent, jämfört med väntade 2,6 procent. BNP-tillväxten i Sverige uppgick till 3,1 procent på årsbasis, vilket också var lägre än väntat (3,6 procent).

Oljepriset har fortsatt att falla. Brentoljan kostar nu 42,50 dollar per fat.

Rapporter på morgonen
Kontanthanteringsbolaget Loomis presenterade en rapport för det andra kvartalet som var i linje med eller något bättre än väntat. Intäkterna steg med 5 procent och var 1 procent högre än väntat. Rörelseresultatet var 2 procent högre än väntat. Försäljningen var i stort sett oförändrad i Europa, men ökade organiskt i USA med hela 13 procent. I Norden minskar volymerna.

Detta händer på måndag
Bolagsrapporter: Vid lunchtid rapporterar Boule Diagnostics. Efter amerikansk stängning rapporterar Sandvik-konkurrenten Kennametal. Klockan 9:00 presenteras nybilsregistreringar i Sverige, vilket är intressant för Bilia.  

Makro: En ny månad betyder inköpschefsindex för tillverkningsindustrin på en rad marknader. Under natten får vi julisiffrorna från Asien. Klockan 8:30 får vi indexet för Sverige, klockan 10:00 för EMU och klockan 16:00 (ISM) för USA.

 

Läs fler inlägg på Börsflödet