USA-politik tyngde veckans sista handelsdag

Stockholmsbörsen handlades lägre på fredagen, i likhet med de europeiska börserna. OMXS30 stängde 1,1 procent lägre och aktier för totalt 11 miljarder kronor omsattes. Bland storbolagen föll Handelsbanken, Skanska och Securitas mellan 2-3 procent vardera. Lundin Petrolium gick åt andra hållet med en uppgång på 1,6 procent. Autoliv var också på plussidan med en uppgång på strax under en procent. I övrigt var det mestadels röda siffor på indexet.

New Yorkbörserna har inlett dagens handel kring 1 procent lägre. Fortsatt osäkerhet råder över den amerikanska skattereformen som stötte på patrull under gårdagen. Dels visade en utredning från ett gemensamt utskott att skattesänkningarna inte är i närheten av att betala sig själva med högre tillväxt, dels motsatte sig en oberoende granskare reformens förslag om automatiska skattehöjningar om skatteintäkterna skulle bli för små. Senaten ska återuppta debatten senare idag. Huvudnumret i reformen handlar om en sänkt bolagsskatt.

Europeiska statspappersräntor sjunker något i längre bindningstider, efter att europeiska börser vänt ner. En liknande utveckling syns i USA. En dollar kostar 8,37 kronor och en euro 9,94 kronor.

 Källa: Infront

Läs fler inlägg på Börsflödet