Dramatiskt ras i Lundin Mining

Stockholmsbörsen stängde 0,2 procent lägre. MTG var dagens vinnaraktie bland de större bolagen med en uppång på 6,4 procent efter onsdagens kapitalsmarknadsdag. Elekta, som presenterade sin kvartalsrapport på morgonen, steg kraftigt initiatlt, men stängde 0,4 procent ned på 69,80 kronor. Försäljningen och resultatet var högre än väntat, men orderingången något lägre. Lundin Mining föll med hela 17,5 procent efter att ha gjort marknaden besviken i sin nya uppdaterade produktions- och investeringsprognos för 2018-20. Den förstnämnda var lägre än väntat, medan den sistnämnda var högre än väntat..

Oljepriset har studsat i intervallet 62,30-64 dollar per fat, under dagens OPEC-möte i Wien där frågan om ett förlängt produktionsminskningsavtal står i fokus. Enligt uppgifter i media avslutade Opec sitt möte med en överenskommelse om att förlänga produktionsbegränsningarna med nio månader och att en översyn ska göras i juni. Vid 17:30-tiden noterades oljepriset relativt oförändrat på 62,60 dollar per fat.

De svenska marknadsräntorna har stigit något under dagen, samtidigt som kronan stärkts något mot dollarn (till 8,34) och försvagats mot euron (till 9,94).

Läs fler inlägg på Börsflödet