Dyster start på veckan

I likhet med de ledande europabörserna föll Stockholmsbörsen i dagens handel. OMXS30 backade 1,4 procent med sektorerna Finans och Energi i täten av nedgången. New York-börserna inledde handeln med en nedgång om 0,8 procent. Elekta håller kapitalmarknadsdag i Boston. Aktien föll med nära tre procent..

Den senaste månaden har kursnivåer omkring 1400 utgjort stödnivåer på OMXS30. Indexet noteras nu vid 1418, det vill säga 1,2 procent högre än potentiellt stöd.

(Källa: SixEdge)

På valutamarknaden har kronan stärkts något mot dollarn efter de senaste dagarnas försvagning. USD/SEK noteras nu i 8,52 och EUR/SEK i 9,60.

Oljepriset sjönk med nära 4 procent i fredags (till 45,8 USD/fat) efter att Saudiarabien sagt att veckans möte i Algeriet är en överläggning och inte sannolikt leder till beslut om begränsad produktion för OPEC+Ryssland. Under dagen har priset på brentolja återhämtat sig till 47,50 USD per fat.

Detta händer i morgon
I morgon presenteras detaljhandelsförsäljningen i Sverige under augusti (kl 09:30). Från USA får vi preliminärt inköpschefsindex för tjänstesektorn (Markit) för september (kl 15:45). Från USA får vi även data för konsumentförtroendet i september (kl 16:00) och husprisindex från Case-Shiller (kl 15:00). Inför onsdagens OPEC-besked får oljemarknaden hålla till godo med amerikansk lagerstatistik från API (kl 22:30).

Läs fler inlägg på Börsflödet