Dyster start på veckan

Stockholmsbörsen fortsatte resan nedåt under måndagen. Några minuter före stängning noterades OMXS30 1,7 procent lägre. I spåren av tilltagande oro för handelskonflikten mellan USA och Kina har cykliskt haft en riktigt tung dag. Bland annat tappar Boliden, SSAB och Atlas Copco som tappar 3,5-4 procent. Getinge är enda bolag på OMXS30-index som inte handlas i rött. New York-börsen har inlett dagens handel med ett kursfall på drygt 2 procent. Apple faller med hela 5 procent..

Tung statistik i veckan - kan det lyfta börsen?
Rapportsäsongen är i stort sett över och blickarna är åter fokuserade på handelskonflikter och inkommande makrostatistik. Frågan är om det kommer nyheter som ger börsen förnyad kraft eller tvärtom.

I morgon kommer NFIB-index, över det ekonomiska förtroendet bland amerikanska småföretag, samt data på industriproduktionen i EMU och inflationssiffror från Sverige och Tyskland.

På onsdag kommer tung statistik från Kina och USA, bland annat uppgifter om detaljhandel och industriproduktion. USA bjuder även på husmarknadsindex, NAHB.

På torsdag får vi siffror på bostadsbyggandet i USA, samt handelsbalansen i EMU.

Fredagen innehåller svenska bopriser (valueguard), inflation i EMU, samt ledande indikatorer och konsumentförtroende i USA.

Läs fler inlägg på Börsflödet