ECB i rampljuset

Dagens självklara höjdpunkt är ECB:s penningpolitiska besked klockan 13:45 följt av centralbankschef Mario Draghis presskonferens klockan 14:30. Merparten av analytikerna förväntar att ECB kommer att expandera de månatliga obligationsköpen samtidigt som man räknar med att inlåningsräntan sänks ytterligare. uropaterminen indikerar en öppning runt nollan. De amerikanska marknaderna handlades oförändrat efter tidpunkten för Stockholmsbörsens stängning och avslutade dagen med uppgångar på 0,2-0,5%..

Oljepriset, som steg under gårdagen, har rekylerat ner under natten och prissattes till 40,70 dollar per fat (brent) i morse.

Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen steg  med 6 räntepunkter till 1,88%. USD/SEK handlades till 8,48 på morgonen. Euron har försvagats inför dagens ECB-möte.

Inflationen i Kina var högre än väntat under februari. KPI steg med 2,3% i årstakt, jämfört med väntade1,9%.

Merparten asiatiska börser steg för första gången under denna vecka. Tokyobörsen steg med 1,3%. Kl 8:30 noterades  Hongkongbörsen och Shangahaibörsen 0,1% högre respektive 2,0% lägre.

Boliden - förvärvar finsk gruva
Boliden har träffat avtal med kanadensiska First Quantum om att köpa gruvan Kevitsa i norra Finland för 712 miljoner dollar på skuldfri basis. Kevitsa är i huvudsak en nickel- och koppargruva, men innehåller även guld och platinum. Gruvan håller hög kvalitet och är välinvesterad. Boliden-aktien bör reagera positivt på förvärvet. Boliden håller kapitalmarknadsdag i nästa vecka.

Detta händer idag
Dagens självklara höjdpunkt är ECB:s penningpolitiska besked klockan 13:45 följt av centralbankschef Mario Draghis presskonferens klockan 14:30. Merparten av analytikerna förväntar att ECB kommer att expandera de månatliga obligationsköpen samtidigt som man räknar med att inlåningsräntan sänks ytterligare. Från Sverige får vi arbetslöshetssiffror för februari (kl 08:00). Addtech handlas exklusive rätt till utdelning av aktier i Addlife. Fyra aktier i Addtech ger rätt till en aktie i Addlife. Volkswagen presenterar sin försenade Q4-rapport.

Läs fler inlägg på Börsflödet