ECB och Storbritannien i fokus

Stockholmsbörsen stängde upp 0,2 procent med Boliden i täten på över 2 procent. Fingerprint Cards steg strax över en procent på färsk analys från Handelsbanken där intrycket är att bolaget tagit tillbaka en del av förlorade marknadsandelar från bland andra kinesiska Goodix. Sämre går det för Autoliv som backar med 1,5 procent i dagens handel. New-Yorkbörserna har inlett dagens handel avvaktande och kring nollstrecket. Den före detta FBI chefen James Comey vittnar just nu i senatens underättelseutskott.

Räntan ECB lämnade som förväntat räntan oförändrad. Vad gäller QE-programmet fortsätter det med månatliga tillgångsköp till dec 2017. Marknaden hade förväntat sig en oförändrad ränta, men reagerade på den framåtblickande guidningen. Tyska räntor sjönk tillbaka med 3-4 punkter med den tioåriga statsobligationen på 0,25 procent. USD/SEK noteras till 8,71 och EUR/SEK till 9,77.

Oljepriset har sjunkit tillbaka till dagens startnivåer och noteras till 48 dollar per fat (brent).

Idag är dags för val i Storbritannien. Trots att avståendet mellan Tories och Labour krympt enligt opinionsundersökningarna, talar det mesta för att Tories behåller sin majoritet i parlamentet. Men är överraskningarnas tid över? Kl 23 ikväll finns ett första preliminärt resultat.

 

OMX30: Boliden och Autoliv åt skilda håll.

Källa: SIX

Läs fler inlägg på Börsflödet