En makrotung vecka runt hörnet

Efter några veckor av huvudsakligen små dagliga uppgångar rekylerar Stockholmsbörsen tillbaka. Med 45 minuter till stängning noteras OMXS30-index 1,3 procent lägre, vilket är i linje med europabörserna. I USA har fredagen inletts med sjunkande kurser. S&P 500 backar 0,2 procent efter en timmes handel. I nästa vecka...

Defensiva bolag i topp

I nästa vecka kommer en hel del intressant makrostatistik. Måndagen är relativt lugn, men på tisdag får vi bland annat BNP-siffror från Sverige och USA. Vi noterar även att president Trump håller tal ”State of the union” (inför senatorer och kongressledamöter). Frågan är kanske om han då kommer att ge några klarare om besked de "fenomenala" skattereformer och infrastruktursatsningar han flaggat för eller om det mer kommer att handla handelshinder.

onsdag blir det ny månad och det innebär att den viktiga konjunkturindikatorn inköpschefsindex kommer från en rad marknader.  Elekta (del i Aktieportföljen) rapporterar.

Torsdag är innehållsfattig vad gäller rapporter och ekonomisk statistik. På fredag kommer inköpschefsindex för tjänstesektorn från en rad marknader.

Läs fler inlägg på Börsflödet