Ericssons VD Hans Vestberg lämnar

Börsen väntas öppna relativt nära nollstrecket under måndagen. Europaterminen indikerar en öppning marginellt högre, samtidigt som de amerikanska börserna steg med 0,2-0,3 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning i fredags. Bästa sektor var Telekomoperatörer, och svagast gick Industri. Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan tickade upp med 1 räntepunkt till 1,57 procent. USD/SEK noteras till 8,66 och EUR/SEK till 9,50..

Oljepriset noteras till 45,50 dollar per fat (Brent).

Japanska Nikkei noterades oförändrat. Klockan 8:30 hade Hongkong- och Shanghaibörserna tappat 0,2 procent respektive 0,3 procent.

Ericsson – VD Hans Vestberg lämnar
Nu på morgonen blev det klart att VD Hans Vestberg lämnar sitt uppdrag i Ericsson med omedelbar verkan. Finanschefen Jan Frykhammar tar över som tillförordnad VD till dess att en ny VD är i tjänst. En ny VD har således inte utsetts. Styrelsen säger att ”givet nuvarande marknadsläge och det ökade tempot i genomförandet av bolagets strategi, har styrelsen beslutat att tiden är rätt för en ny ledare att driva nästa fas i Ericssons utveckling". Även om VD-bytet kommer tidigare än väntat, är det inte oväntat av marknaden att det skulle ske.

Läs fler inlägg på Börsflödet