Börsen står och stampar

Stockholmsbörsen inledde dagen högre, men glädjen var kortvarig och index noteras nu strax söder om nollstrecket. På europabörserna är det en blandad utveckling, men de större börserna handlas nära nollstrecket. Gårdagens duvaktiga besked från Fed var inte tillräckligt för att ingjuta mer mod i investerarna så här inför rapportsäsongens crescendo. Terminshandeln indikerarar dock att USA-börserna kommer få en positiv start på dagen. Det är en stor spridning av aktier som stiger och sjunker idag. Sektormässigt sjunker både verkstad och bank. Energi och Hälsovård utvecklas relativt starkt, med stöd av sigande oljepris och rejäl uppgång i Getinge. Norska DNB har fått ett svalt mottagande på rapporten i morse, trots en solid utveckling och upprepad guidning. På Stockholmsbörsen backar bankerna. Handelsbankens förnyade köp-rek. på Sinch bidrar till att sända aktien runt 4 procent högre.

Fed-besked gladde aktiemarknaden (kl. 07.10)

Med stöd av Feds duvaktiga besked igår har riskviljan på aktiemarknaden fått stöd. Asiens ledande marknader handlas högre, med Hong Kong-börsen i topp. Medan aktiemarknaden fick stöd sjönk amerikanska räntor och dollarn tillbaka. I ett tal igår uttryckte chefen för den amerikanska centralbanken, Powell, att en kommande räntesänkning troligtvis är att vänta vid det kommande penningpolitiska mötet i slutet av månaden. Detta var precis vad aktiemarknaderna hoppats.

Kollegan James Bullard sade att en räntesänkning i närtid är nödvändig som försäkring mot en avmattning i amerikansk tillväxt, som sker fortare än väntat.

 

Det är relativt lungt på dagens agenda, men i morgon kommer ett flertal kvartalsrapporter, bl.a från. Addlife, Addtech, Castellum, Creades, Cloetta, Duni, JM, Pandox, SEB och ÅF Pöyrö.

Läs fler inlägg på Börsflödet