Förnyad handelsfrossa

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel med betydande kursfall, men efter en dryg timmes handel vände börserna upp och vid lunchtid noterades OMXS30 0,7 procent lägre. Oriflame toppar förlorarlistan efter att ha rapporterat fortsatt sjunkande försäljning. Aktien tappar 10 procent. Loomis faller drygt 7 procent efter att ha avskiljt utdelning samt efter att en journalist anklagat bolaget för att ha levererat kontanter till ett växlingskontor i Danmark som använts för avancerad penningtvätt. Swedish Match stiger med 2 procent efter att ha levererat en stabil kvartalsrapport..

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel med betydande kursfall, men efter en dryg timmes handel vände börserna upp och vid lunchtid noterades OMXS30 0,7 procent lägre. Oriflame toppar förlorarlistan efter att ha rapporterat fortsatt sjunkande försäljning. Aktien tappar 10 procent. Loomis faller drygt 7 procent efter att ha avskiljt utdelning samt efter att en journalist anklagat bolaget för att ha levererat kontanter till ett växlingskontor i Danmark som använts för avancerad penningtvätt. Swedish Match stiger med 2 procent efter att ha levererat en stabil kvartalsrapport.

New York-börsen stängde 0,2 procent lägre efter en svag avslutning och de asiatiska börserna uppvisade breda nedgångar efter förnyad handelsfrossa. President Donald Trump sade i ett tal i Florida att Kina rivit upp avtalet i handelssamtalen och att ytterligare tullar väntar redan på fredagen, varvid Kinas handelsdepartement svarat att nödvändiga motåtgärder i så fall måste vidtas.

Kronan har fortsatt att försvagas. En dollar kostar på morgonen 9,64 kronor och en euro 10,79 kronor.

Morgonens rapporter
Kosmetikabolaget Oriflame redovisade en försäljning som var marginellt lägre än konsensusprognosen och ett rörelseresultat som var 5 procent högre än väntat. Försäljningen i lokals valuta minskade med 6 procent och har fortsatt att minska (-4 procent) under det andra kvartalet.

Swedish Match presenterade en stabil rapport för det första kvartalet. Försäljningen var i linje med konsensusprognosen och rörelseresultatet var 1,4 procent högre än väntat.


Läs fler inlägg på Börsflödet