Försiktig start på dagen

Efter en hygglig börsuppgång under andra delen av augusti har Stockholmsbörsen sjunkit tillbaka med 2 procent i september. Idag stiger dock index och vid 16-tiden noteras OMXS30 0,5 procent högre med Assa Abloy och verkstadsbolag i täten. På Europabörserna noteras liknande uppgångar. Sentimentet får stöd av stigande kurser i Asien och USA, samt förhoppningar om att USA och Kina närmar sig varandra i handelskonflikten. Intrum sticker ut som en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen, +9 procent, i spåren av att finska finansjätten Sampo seglat upp på ägarlistan.

Konsumentpriserna sjönk 0,2 procent i augusti jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,0 procent. Analytikerna förväntade sig att KPI skulle ha varit oförändrade på månadsbasis och stigit med 2,1 procent jämfört med samma månad föregående år. I juli var KPI-inflationen 2,1 procent.

New York-börserna har inlett dagens handel 0,1 procent lägre. Före öppningen kom statistik som visade svagare detaljhandelsförsäljning och lägre importprisutveckling än väntat.

Läs fler inlägg på Börsflödet