Lättnadsrally i New York

Stockholmsbörsen steg med 0,3 procent i onsdagens handel. Drivet av en uppgång på 4 procent i Lundin Petroleum var Olja och Gas bästa sektor. Även fastighetsaktier steg rejält; bland annat handlades Balder upp med cirka 5 procent. Bland rapporterande bolag noteras att hjälmbolaget Mips steg med hela 33 procent efter en mycket stark rapport i morse. LeoVegas och Eltel föll med hela 24 respektive 28 procent efter sina kvartalsrapporter..

Dollarn har försvagats och den tioåriga statsobligationsräntan sjunkit efter gårdagens mellanårsval i USA, som medför att demokraterna som väntat tar kontroll över representanthuset medan republikanerna behåller majoriteten i senaten.  New York-börsen har öppnat upp med ett lättnadsrally. S&P 500 stiger med 1,3 procent. Teknikbolagen på Nasdaq går ännu starkare.

Graf: USD vs SEK, sedan 5 år
Handelsbankens nya konjunkturprognos räknar med att dollarn kommer försvagas under 2019-2020 mot bakgrund av en inbromsning i den amerikanska ekonomin och ökad inflation i Sverige, med räntehöjningar från Riksbanken.

 

Läs fler inlägg på Börsflödet