Lugnt inför brexitomröstning

Stockholmsbörsen har handlats kring nollstrecket under tisdagen och en timme före stängning noterades OMXS30 marginellt lägre. Fastigheter är bästa sektor i spåren av lägre räntor, medan Bank är sämsta sektor. Fagebe och Hufvudstaden stiger båda med omkring 3 procent..

Loomis tappar 4 procent efter beskedet om att de tidigare huvudägarna Latour och Melker Schörling sålt sina A-aktier i bolaget (som sedan konverterades till B-aktier och såldes i ett auktionsförfarande med 3,8 procents rabatt jämfört med måndagens stängningskurs).

Den svenska KPI-inflationen var 1,9 procent under februari, vilket var i linje med förväntningarna. Exklusive energiprisförändringar (KPIF) var inflationen 1,4 procent. Sannolikheten för att Riksbanken inte höjer räntan i år har därmed ökat, även om vårt huvudscenario fortfarande är en räntehöjning i september. Obligationsräntorna är ner något, samtidigt som kronan handlas relativt stabilt mot euron och dollarn. De amerikanska inflationssiffrorna var marginellt lägre än väntat. Dollarn och de amerikanska räntorna sjönk något efter statistiken.

New York-börsen har inlett tisdagens handel med att stiga 0,3 procent.I spåren av flygkraschen i Etiopien och flera flygförbud för Boeing 737, faller Boeing-aktien med ytterligare 5 procent (utöver de 5 procent som aktien föll igår).

Detta händer ikväll och i morgon
Ikväll röstar det brittiska parlamentet om brexitavtalet, vilket potentiellt kan ge kraftiga rörelser på marknaderna.

Inför morgondagens börsöppning rapporterar Clas Ohlson och Systemair. Även H&M-konkurrenten Inditex (Zara, etc) presenterar sin kvartalsrapport. Boliden har kapitalmarknadsdag i Aitik.

Den mest spännande ekonomiska statistiken får vi från USA. Klockan 13:30 presenteras producentprisindex (februari) och order varaktiga varor (januari) och klockan 15 presenteras byggynivesteringarna under januari.

Läs fler inlägg på Börsflödet