Fortsatt dollarförsvagning

En halvtimme före stängning hade Stockholmsbörsen tappat 0,2 procent i tunn handel. Även på övriga Europabörser är rörelserna små. Liksom igår stiger metallbolagen SSAB (+1,4 procent) och Boliden (+1,0 procent) i spåren av stigande metallpriser. Ericsson och Fingerprint Cards toppar förlorarlistan bland de större bolagen med en nedgång kring 1,5 procent. Dustin Group stiger med drygt 4 procent efter en höjd riktkurs från Handelsbanken..

New York-börserna har inlett torsdagens handel med svagt stigande kurser. IT-sektorn gick starkt i spåren av kursuppgångar för Apple, Facebook och Netflix.

Räntan på den svenska tioåriga statsobligationen stiger med 2 punkter till 0,75 procent, och har således inte tagit intryck av gårdagens räntefall i USA. Dollarn fortsätter att försvagas. USD/SEK noteras till 8,25 och EUR/SEK till 9,85.

Oljepriset har sjunkit tillbaka till under 66 dollar per fat (brent). Metallpriserna får fortsatt stöd av dollarnedgången.

De asiatiska börserna steg till månadshögsta och är på väg att uppvisa den största årsvisa uppgången sedan 2009. Tokyobörsen gick mot strömmen och stängde 0,6 procent lägre, då bankerna gick svagt i tandem med fallande USA-räntor. Hongkongbörsen steg med 0,9 procent och Shanghaibörsen med 0,7 procent.

Läs fler inlägg på Börsflödet