Fortsatt kursras för Swedbank

Tyngt av fortsatta fall för bankerna har Stockholmsbörsen handlats ner med 0,7 procent. Swedbank fortsätter ner efter gårdagens kursfall på nära 14 procent i spåren av Uppdrag gransknings rapportering om penningtvätt i den baltiska verksamheten. En halvtimme före stängning hade aktien tappat cirka 10 procent till 164 kronor, vilket innebär att 20 procent av börsvärdet försvunnit den senaste veckan..

Den estländska tillsynsmyndigheten och Finansinspektionen har på torsdagen kommit överens om att inleda en gemensam utredning i syfte att noggrannare undersöka den information som rapporterats i SVT. SEB och Nordea tappar cirka 4 procent, medan SHB handlas marginellt lägre.

Utbildningskoncernen Engelska Skolan redovisade en försäljning och ett rörelseresultat under det andra kvartalet som var 1 respektive 3 procent lägre än väntat. Kassaflödet från rörelsen var starkt under kvartalet. Aktien tappar 2 procent.

New York-börsen har inlett torsdagens handel med att falla 0,4 procent. Före öppningen kom rapporter om att Washington och Peking börjat skissa på avsiktsförklaringar rörande handeln mellan USA och Kina.

Oljepriset handlas kring nytt årshögsta på 67 dollar per fat (brent).

Läs fler inlägg på Börsflödet