Lugnet före stormen inför G20-mötet?

Stockholmsbörsen har handlats nära nollstrecket under fredagen. Klockan 16:00 noterades OMXS30 0,1 procent lägre. Kursrörelserna är generellt små inför helgens mycket viktiga G20-möte i Argentina. Sektorn Material är bästa sektor, med stöd av uppgångar för bland annat SCA och Boliden på drygt 1 procent. BillerudKorsnäs har ingått avtal med övriga aktieägare i Bergvik Skog om en uppdelning av bolagets skogstillgångar. Aktien tappade drygt 2 procent. Svagast går sektorerna Bank och Konsument..

Även på ränte- och valutamarknaderna är rörelserna små. Oljepriset har fallit tillbaka till 58,40 dollar per fat (brent) efter gårdagens branta uppgång i samband med uppgifter om att Ryssland avser att göra gemensam sak med Opec-länderna vid Wien-mötet den 3 december och minska produktionen.

Under fredagen inleds G20-mötet i Argentina, vilket sannolikt kommer få stort medialt utrymme under kommande dagar. I synnerhet blir mötet mellan Donanld Trump med Xi Jinping om handelskonflikten viktigt. Enligt uppgifter i Wall Street Journal försöker USA och Kina komma fram till ett avtal om handel som innebär att Washington avvaktar med ytterligare importtullar under våren i utbyte mot nya samtal med sikte på stora förändringar i Kinas ekonomiska politik.

Läs fler inlägg på Börsflödet