H&M:s resultat räckte inte

En halvtimme före stängning hade Stockholmsbörsen handlats ner 0,2 procent. Tydligt bidragande till detta var en kursnedgång i H&M på omkring 4 procent efter att bolagets delårsrapport (se nedan) inte föll placerarna på läppen. Dagens storbolagsvinnare är Fingerprint (+5,6 procent), som publicerade sin årsredovisning idag. Handelsbanken faller med 4,5 procent, vilket i stort sett motsvarar utdelningen. New York-börserna har inlett handeln med att stiga omkring 0,4 procent..

OMXS30: Fingerprint upp, H&M ner

Källa. SIX.

 

Det har varit små rörelser på den svenska räntemarknaden. Dollarn har stärkts mot kronan och euron. En dollar kostar nu 8,91 och euron 9,56 kronor. 

Oljepriset har stigit ytterligare något under dagen, till 52,70 dollar.

Rapport på morgonen
H&M rapporterade i morse för det första kvartalet (december-februari). Försäljningen, som redan annonserats, ökade med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Drivet av en starkare bruttomarginal än förväntat (52,1 mot 51,3 procent), blev rörelseresultatet (EBIT) 13 procent högre än konsensusprognosen. Försäljningen hittills i mars (1-28 mars) har ökat med 7 procent, vilket är lägre än marknadens prognoser om 11 procent (för hela mars). Negativt var även att lagernivån var högre än väntat.

Läs fler inlägg på Börsflödet