Börsen ned för sjätte dagen i rad

OMXS30 var ned 0,3 procent vid 17-tiden på måndagen. För första gången sedan årskiftet 2015/16 har börsen gått ned 6 dagar i rad. Indextunga H&M handlas exklusive utdelning varför kursen sjunk. Sektorkollegan Kappahl vinstvarande i morse och var ned över 20 procent. Även bank tyngde i spåren av FI-förslag om höjt amorteringskrav och en svag boprisindikator. På uppsidan var Fingerprint Cards och Getinge bästa storbolag med uppgångar mellan 3,5-4 procent.

New Yorkbörserna har inlett veckans handel strax över nollstrecket. Skattereformen är fortsatt i full fokus och det råder oenighet mellan kongressens två kamrar om hur man ska gå vidare med reformen där huduvudnumret kretsar kring sänkt bolagsskatt. Bland annat är man oense om hur reformen skall finansieras.

Räntan reagerade inte nämnvärt på Finansinspektionens besked om skärpt amorteringskrav, men kronan försvagades något. FI:s styrelse fattade på måndagen beslut om att gå vidare med förslaget om skärpt amorteringskrav för nya bolånetagare med bolån som överstiger 4,5 gånger bruttoinkomsten. Förslaget överlämnades därmed till regeringen för godkännande.

Läs fler inlägg på Börsflödet