Halvdag på börsen

SCA rusade idag på rykten. För övrigt är det mestadels nedgångar bland de större bolagen. Svagast för dagen i OMXS30 var Lundin Petroleum med en nedgång på 1,6 procent. Nedåt var det även för bland annat Alfa Laval, Sandvik, Volvo och Electrolux. Börsen stängde idag på 0,14 procent nedåt.

(kl 09:00)

Stockholmsbörsen väntas öppna kring nollan idag. Europaterminen noteras 0,3 procent lägre. Geopolitiska spänningar tyngde aktiehandeln under onsdagenoch de amerikanska börserna stängde i röda siffror. I motsatt riktning rördesig de klassiska tillflyktstillgångarna såsom guld och statspapper, samtidigtsom volatilitetsindex noterade högre nivåer.


Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen sjönk med 5 räntepunkter till 2,24 procent. USD/SEK noteras till 8,96 och EUR/SEK till 9,56. 

Oljepriset har stigit de senaste sju handelsdagarna och handlas nu på 56,40 dollar per fat (brent) och det tycks vara dags för en andhämtningspaus. På onsdagen kom statistik från USA som visade att produktionen i USA nu ligger på den högsta nivån på mer än ett år. Samtidigt verkar Opec infriat sina löften om produktionsminskingar, vilket isåfall sätter ett golv för oljepriset.


De asiatiska börserna Tokyobörsen föll med 0,7 procent. kl 08:30 låg Hongkongbörsen på strax över nollan (0,2 procent). Shanghaibörsen var oförändrad. 

Läs fler inlägg på Börsflödet