Stockholm klarar sig bättre än Europa

Efter en sur start på tisdagen (-1,2 procent) har börsen återhämtat sig gradvis, trots ett fortsatt hårt tonläge mellan USA och Kina vad gäller handelshinder. Klockan 16.00 noterades OMXS30 endast 0,1 procent lägre, vilket är en betydligt bättre utveckling än i övriga Europa. Bland de större bolagen ligger H&M och Ericsson i täten med uppgångar på 3 respektive 2 procent. Sämre går det för bolag inom råvaru- och verkstadssektorn som är de stora förlorarna på en ökad oro för handelskrig. SSAB tappar cirka 2,5 procent..

Flera analyshus har inlett bevakning på Atlas Copco-avknoppningen Epiroc (däribland Handelsbanken som rekommenderar Öka). Aktien är ner drygt 3 procent till 83 kronor under sin andra handelsdag.

New York-börserna har inlett dagens handel med att falla cirka 1 procent.

Enligt statistik från SCB uppgick arbetslösheten till 6,5 procent i maj, icke säsongsrensat. Väntat var en arbetslöshetsnivå på 6,6 procent. Antalet sysselsatta steg med 118.000 personer justerat för avrundningar, till 5,1 miljoner i maj, jämfört med samma månad 2017. Trots dessa starka siffror har kronan försvagats kraftigt mot euron och dollarn till följd av en ökad riskaversion. USD/SEK uppgick på eftermiddagen till 8,93 och EUR/SEK till 10,33. De svenska obligationsräntorna har tickat ner med cirka tre punkter.

Läs fler inlägg på Börsflödet