Från dur till moll på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen öppnade måndagen i dur för att avsluta i moll. Vid 17-tiden hade OMX30 gått från en uppgång på 0,5 vid lunch till att handlas strax under nollstrecket på eftermiddagen. New-Yorkbörserna har däremot inledd sin handelsdag med viss kurslyft nu på eftermiddagen med stöd av tyska konjunkturtoner och en lösning för de problemtyngda Italienska bankerna. Vid 17-tiden var Dow Jones upp 0,1 procent. Nasdaq 0,2 procent lägre och S&P500 0,1 procent högre.

Orderingången på varaktiga varor i USA sjönk 1,1 procent i maj jämfört med månaden innan, enligt preliminära data. Nedgången var större än väntat, analytiker hade räknat med en nedgång på 0,6 procent enligt Bloomberg News snittprognos.

Italien har nått en lösning för de problemfyllda bankerna Veneto Banca och Banca Popolare di Vicenza efter att ECB i fredags meddelat att de båda bankerna fallerat. Staten går in och täcker dåliga lån och erbjuder garantier om totalt 17 miljarder euro.


Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen har sjunkit två räntepunkter och noteras till 2,12 procent. USD/SEK noteras till 8,70 och EUR/SEK till 9,76.

Oljepriset fortsätter sitt fall nedåt och noteras till 45,10 dollar per fat (brent) nu på eftermiddagen. 

Läs fler inlägg på Börsflödet