Lugn handel i korten

Stockholmsbörsen stängde på 0,1 procent högre idag. Autoliv återköpte cirka 0,9 miljoner aktier i maj 2017. Aktien gick framåt med strax under 3 procent i dagens handel. Lifco steg över 7 procent på rekommendationsförändring. Securitas är bästa storbolag med en uppgång på 3,75 procent. SCA backade med drygt 1 procent efter att avknoppning av hygienverksamheten (Essity) börjar närma sig (sista dagen för handel i SCA-aktien med rätt till utdelning av aktier i Essity är fredag 9 juni).

New-Yorkbörserna drog sig uppåt i inledning av torsdagens handel. Stark sysselsättningsstatistik bidrar till uppgångarna.Tekniktunga Nasdaq och Dow Jones industriindex är upp 0,1 procent vardera, medan S&P500 noterar 0,2 procent högre.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen steg med 3 punkter och noteras till 2,23 procent. Stark amerikansk jobbdata drar upp räntorna och dollarn. USD/SEK noteras till 8,70 och EUR/SEK till 9,75.

Oljepriset är relativt oförändat över dagens handel. Brentoljan noteras till 51,15 dollar per fat nu på eftermiddagen.

Kinas inköpschefsindex för industrin (Caixin/Markit) sjönk till 49,6 i maj jämfört med 50,3 i april. Väntat enligt Bloomberg News prognosenkät var ett index på 50,1.

OMX30 kl 17:30

Källa: Six

Läs fler inlägg på Börsflödet