Kina och USA närmar sig varandra

Under måndagen har de flesta asiatiska börser uppvisat små uppgångar. Sentimentet har fått stöd av att Kina och USA planerar ett toppmöte i november för att avsluta handelskonflikten. Mötet ska hållas mellan Donald Trump och Xi Jingping. Detta är positivt, kanske framförallt för tillväxtmarknadsfonder, som haft en svag utveckling de senaste månaderna. På dagens makroagenda står bland annat; industrins kapacitetsutnyttjande och bostadsbyggande, klockan 09.30. I USA kom viktig statistik i fredags...

I USA kom viktig statistik i fredags. Michiganindex över det amerikanska konsumentförtroendet sjönk till (preliminärt) 95,3 i augusti jämfört med 97,9 i juli. Väntat var ett index på 98,0. Å andra sidan var de så kallade ledande indikatorerna bättre än väntat då de steg 0,6 procent i juli, jämfört med månaden före. I indexet för ledande indikatorer sammanvägs tio indikatorer, vilka anses förutspå den ekonomiska utvecklingen på ungefär ett halvårs sikt. Positiva tal indikerar en starkare konjunktur medan negativa tal kan tyda på en konjunkturförsämring.


I morgon tisdag rapporterar bland annat Alimak, Hufvudstaden och Latour. Autoliv och Equinor handlas utan rätt till utdelning. På onsdag kväll kommer protokollet från den amerikanska centralbankens senaste möte. Torsdagen bjuder som oftast på mycket ekonomisk statistik.

Läs fler inlägg på Börsflödet