Hälsovård åter bästa sektor

Stockholmsbörsen har handlats upp successivt under dagen och en timme före stängning noterades OMXS30 0,3 procent högre. Även i övriga Europa är kursrörelserna små. Drivet av en uppgång på drygt 1,8 procent i AstraZeneca (trots avskiljd utdelning) är Hälsovård dagens bästa sektor. Intrum och Boliden är dagens vinnare bland de större bolagen med uppgångar på 3,1 respektive 2,3 procent. Trögare går det för Teknik efter att Hexagon faller med drygt procent i samband med att vd Ola Rollén sålt halva sitt återstående innehav för cirka 300 miljoner kronor. Rollén hänvisar till privatekonomiska skäl. Kinnevik faller med nära 5 procent, vilket är en följd av att rätten till MTG-aktier avskiljts. New York-börserna har inlett torsdagens handel med stigande kurser..

Räntan på den svenska tioåriga statsobligationen har tickat ner 2 punkter till 0,52 procent. USD/SEK noteras vid lunchtid till 8,97 och EUR/SEK till 10,39.

Oljepriset föll kraftigt under gårdagen då handelsdispyten mellan USA och Kina trappades upp, men har rekylerat upp idag. Klockan 16:30 kostade oljan 72,80 dollar per fat (brent).

Detta händer i morgon
I morgon presenteras svenska och amerikanska inflationssiffror för juli (klockan 9:30 respektive 14:30).

Läs fler inlägg på Börsflödet