Klockan fem i natt vet vi mer

Idag inleds det amerikanska presidentvalet. Vallokalerna öppnar mellan klockan 6 och 7 på morgonen (lokal tid) och stänger mellan klockan 19 och 20 på kvällen (förutom i Iowa och North Dakota som håller öppet till klockan 21). Det slutliga valresultatet väntas stå klart kring femtiden på onsdagsmorgonen, svensk tid. Enligt den välrenommerade sajten fivethirtyeight.com har Hillary Clintons chanser att vinna presidentvalet ökat de senaste dagarna. Nu på morgonen beräknas sannolikheten för en Clinton-seger till drygt 70 procent, medan det är helt jämnt avseende vilket parti som tar hem senaten..

Stockholmsbörsen handlades kring nollan större delen av tisdagen, för att ta ett skutt upp inför stängning. OMXS30 stängde 0,5 procent högre. Ett antal bolag sticker ut i dagens handel; Bonava steg med 8 procent efter en stark rapport, medan Securitas tappade 6 procent efter att ha rapporterat sämre siffror än väntat. En av dagens raketer var Precise Biometrics (+28 procent) efter att bolaget ingått ett licensavtal med Samsung. 

Det var små rörelser på räntemarknaden. Kronan har stärkts mot både dollarn och euron. USD/SEK noteras till 9,00 och EUR/SEK till 9,94.

Oljepriset noterades vid 17:30-tiden till 46 dollar per fat (brent). 

Morgonens rapporter
Securitas redovisade nettoresultat för det tredje kvartalet som var 4 procent lägre än konsensusprognosen. Försäljningen var i linje med förväntningarna och innebar en organisk tillväxt på 7 procent. Bolaget guidar för ett mattat försäljningsmomentum i Europa och säger att den positiva organiska tillväxttrenden kommer att vända ner under kommande kvartal (till följd av tuffare jämförelsetal, kontraktsförluster och minskat extra säkerhetsbehov). Marknadsläget i USA är fortsatt gynnsamt. Mycket talar för sänkta vinstprognoser i marknaden.

Bostadsutvecklaren Bonava presenterade ett rörelseresultat som var 42 procent bättre än väntat. Bolaget upprepar sina kommentarer om marknadsutsikterna. Även om det tredje kvartalet är ett säsongsmässigt litet kvartal, lär detta leda till höjda vinstprognoser i marknaden.

Danska vindkraftsbolaget Vestas presenterade en rapport för det tredje kvartalet som var betydligt bättre än väntat. Försäljningen var 17 procent högre än konsensus och rörelseresultatet 34 procent högre än väntat. Bolaget höjer sina helårsprognoser och spår att omsättningen kommer att uppgå till 10–10,5 miljarder euro under 2016 (tidigare minst 9,5 miljarder euro). Rörelsemarginalen före engångsposter väntas uppgå till 13-14 procent (tidigare minst 12,5 procent). 

Detta händer i morgon
Före börsens öppning rapporterar bland annat ICA, Hemfosa och Eltel. Vid lunchtid rapporterar Hufvudstaden. Inwido har kapitalmarknadsdag.

På makroagendan står protokoll från Riksbankens senaste möte. Dessutom kommer kinesisk inflation för oktober samt EU-kommissionens presentation av ny höstprognos.

Läs fler inlägg på Börsflödet