Lugnt inför Fed

Efter en negativ inledning vände Stockholmsbörsen upp rejält, för att stänga 0,7 procent högre. Även övriga större Europabörser stiger. Stora Enso (+1,8 procent) och Kindred Group (+1,7 procent) stiger efter sina rapporter på morgonen, medan Rezidor (-1,3 procent) och Kambi (-18 procent) faller efter sina. Intrum Justitia steg med 2,2 procent och återhämtar därmed en del av gårdagens kursfall i samband med rapporten. Handelsbanken har höjt rekommendationen på aktien till Köp. New York-börserna har öppnat 0,2 procent högre..

Den tioåriga amerikanska statsobligationsräntan har tickat ner med 1 räntepunkt till 2,33 procent inför kvällens Fed-besked. Dollarn har stärkts något från de lägsta nivåerna på drygt ett år inför kvällens Fed-besked.  USD/SEK noteras till 8,22 och EUR/SEK till 9,57. Ikväll klockan 20:00 lämnar Federal Reserve räntebesked (ingen förändring väntas).

Oljepriset steg kraftigt i samband med amerikansk lagerstatistik, för att snabbt sjunka tillbaka till 50,60 dollar per fat (brent). Även merparten basmetallpriserna har stigit. Kopparpriset har stigit till den högsta nivån på drygt två år.

 

Morgonens rapporter
Stora Ensos försäljning under det andra kvartalet var i linje med förväntningarna, men det operativa rörelseresultatet var 4 procent lägre än konsensusprognosen. Rörelsemarginalen uppgick till 8,7 procent, att jämföra med väntade 9,0 procent. Bolaget räknar vidare med att det operativa rörelseresultatet för det tredje kvartalet 2017 kommer att bli "något eller till och med klart högre" än andra kvartalets 219 miljoner euro.

Spelbolaget Kindred (tidigare Unibet) presenterade en starkare rapport än väntat. Försäljningen var 4 procent högre än väntat och det justerade rörelseresultatet var 12 procent högre än konsensusprognosen. Mot bakgrund av detta lär aktien vara stark i dagens handel. 

Läs fler inlägg på Börsflödet