Svag krona och börs

Stockholmsbörsen ser ut att avsluta veckan klart nedåt. Vid 15:30-tiden hade OMXS30 fallit med nära 1 procent. Nedgången är bred, och Hälsovård är den enda sektorn på plus. Läkemedelsbolaget Sobi noteras 1,7 procent högre efter att ha meddelat att den första patienten doserats i fas 1/2-studien med Sobis läkemedelskandidat SOBI003-001 (Sanfilippos syndrom). Bland storbolagen avancerar Astrazeneca 1,1 procent och är därmed bästa storbolagsaktie..

New York-börserna har inlett veckans sista handelsdag 0,6 procent lägre sedan börserna i Asien och Europa tappat på bred front. På valutamarknaden har den turkiska liran fallit ned till nya rekordlåga nivåer. USA ska fördubbla tullar på turkiskt stål och aluminium. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har uppgett att landet inte kommer att förlora det ekonomiska krig man nu utkämpar.

Konsumentpriserna
steg 0,5 procent i juli jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPIR-inflationen var 2,2 procent, vilket innebär en inflation som kvarstår över Riksbankens 2-procentsmål. Utgången var i linje med förväntningarna. Kronan har försvagats efter siffrorna; en dollar kostar 9,12 kronor och en euro kostar 10,43 kronor. Räntan på den svenska tioåriga statsobligationen är ned 3 punkter till 0,49 procent.

Läs fler inlägg på Börsflödet