Nedåt i Europa - avvaktande i USA

Stockholmsbörsen backade runt 0,5 procent under tisdagen, i linje med de ledande europabörserna. Turbulens i Italien har tyngt sentimentet. I USA noteras börserna kring nollstrecket efter 2 timmars handel. Det är lugnt på markroagendan. Biljätten Ford har fått en del uppmärksamhet då bolagets försäljning av personbilar i USA sjönk med 11 procent i september, jämfört med samma månad i fjol. Detta var något sämre än förväntade -9 procent. Det har varit lugnt på ränte- och valutamarknaderna idag, men kronan tappar en aning mot både USD och EUR.


Lägre kurser i korten

Stockholmsbörsen har inlett dagens handel med sjunkande kurser. Klockan 10:30 hade OMXS30 fallit med 0,6 procent, vilket var i linje med utvecklingen på de övriga större Europabörserna. Oslobörsen går mot strömmen med en uppgång i kölvattnet av ett högre oljepris. Den isländska banken Arion gör en nedskrivning till följd av problem kopplade till kreditfaciliteter till ett kundföretag. Aktien är ner 7 procent på Stockholmsbörsen. Metallbolagen Boliden och SSAB toppar storbolagslistan med uppgångar kring 0,5 procent, medan många verkstadsbolag har det tyngre. Bland annat faller Alfa Laval med 2 procent..

 

 

Räntan på den svenska tioåriga statsobligationen har sjunkit med 4 punkter till 0,62 procent, samtidigt som kronan försvagats mot dollarn och euron. En dollar kostar 9:00 kronor och en euro kostar 10,38 kronor.

Oljepriset fortsatte på tisdagen att klättra uppåt och brentoljan noterades under förmiddagen till priser kring 85 dollar fatet. Därmed är oljepriset vid de högsta nivåerna på fyra år.

Rekommendationsförändringar
Handelsbanken sänker idag rekommendationen på Scandic Hotels till Öka (från Köp).

Läs fler inlägg på Börsflödet