Lugn dag väntas

Dagen innan julafton, och det väntas vara en lugn dag på Stockholmsbörsen. I Kina handlas börserna på minus, HongKong minus 0,3 procent och fastlandsbörserna knappa procenten ner. Japan håller stängt idag. De amerikanska börserna steg marginellt, 0,1 procent, efter Stockholmsbörsens stängning igår. Telekomoperatörer var den sektor som utvecklades bäst (+1%). Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen steg till 2,55 procent. Ett fat nordsjöolja (Brent) kostar just nu 53 dollar.

ICA Gruppen har tecknat avtal om att förvärva UAB Palink, som driver dagligvarukedjan IKI, för 213 miljoner euro på kontant- och skuldfri bas. Enligt bolagets pressmeddelande går ICA Gruppen i och med förvärvet från att vara den fjärde största aktören till att bli den näst största aktören på den växande litauiska dagligvarumarknaden.Slutförande är villkorat av ett godkännande från konkurrensmyndigheterna, vilket kan förväntas senast under fjärde kvartalet 2017.

Försäljningen av kläder minskade 1,9 procent under perioden 1-21 december jämfört med samma period i fjol. Skoförsäljningen minskade samtidigt 7,6 procent. Det framgår av Svensk Handel Stils undersökning av försäljnings- utvecklingen hittills i årets julhandel.

Vi passar på att önska våra läsare en riktigt god jul!

Läs fler inlägg på Börsflödet