Starkare krona efter inflationssiffror

En timme före stängning handlas Stockholmsbörsen 0,3 procent högre. Minskad oro för Nordkorea och orkanen Irma ger ökad riskaptit. En liknande utveckling ses på ledande börser på kontinenten. Kinnevik finns bland vinnarna, medan Lundin Peteroleum återfinns bland förlorarna. Addlife och Addtech som idag lagts till på Handelsbankens Småbolagslista stiger 4,5 respektive 1,3 procent. New York-börserna har inlett handeln med något högre kurser..

Ny svensk KPIF-data visar att KPIF-inflationen sjönk till 2,3 procent i augusti, från 2,4 procent i juli. Det var mer än av marknaden förväntade 2,2 procent. "Den underliggande inflationen ser robust ut och borde betraktas som nästa pusselbit på vägen till en policyförändring för Riksbanken", skriver Johan Löf, senior ekonom på Handelsbanken.   

De svenska marknadsräntorna har stigit och den svenska kronan stärkts efter inflationsdatan återigen visat att Riksbankens prognoser varit för försiktiga.
En dollar kostar 7,97 kronor och euro 9,53 kronor.

Oljepriset
har stigit något under tisdagen. Orkanerna fortsätter dock att oroa marknaderna och risken kvarstår för en påverkan på oljeproduktionen liksom efterfrågan i delar av USA. Brent noteras till 54,30 dollar per fat.

Läs fler inlägg på Börsflödet